Waardevol 'eigen' afscheid

 

Vroeg of laat overkomt het ons allemaal. We moeten afscheid nemen van iemand die ons dierbaar is. Soms hebben we het zien aankomen. Soms komt het volledig onverwacht. Een periode vol emoties is aangebroken. In enkele dagen moet er veel geregeld worden. Het zo definitieve afscheid: de begrafenis of crematie. Nog één keer met familie, vrienden, collega’s en kennissen stilstaan bij het leven van uw dierbare. Nog één keer stilstaan bij dat wat hij of zij voor een ieder betekend heeft. Nog één keer een waardevol laatste samenzijn.

 

Wellicht heeft u al nagedacht over de invulling van de begrafenis of crematie of heeft u hier met elkaar over gesproken. Misschien ook niet. U hoeft er in geen geval alleen voor te staan. U kunt altijd een beroep doen op professionals. In eerste instantie is dat de uitvaartondernemer. Hij of zij kan veel voor u regelen en betekenen. U kunt dan o.a. denken aan de verzorging van de overledene, het reserveren van een ruimte en het verzorgen van het drukwerk. Rites de Passage kan u vervolgens behulpzaam zijn bij de voorbereiding en, indien gewenst, het verzorgen van de afscheidsbijeenkomst.

 

Rites de Passage kan u helpen bij het vormgeven van een waardevol ‘eigen’ afscheid. ‘Eigen’ omdat we zoeken naar een manier waarop u uitdrukking wilt geven aan uw gevoelens van liefde en verdriet. Samen zoeken we naar een geheel van passende symbolen, woorden, beelden en muziek. Een symbool dat zo kenmerkend is voor uw relatie. Een woord dat zo veelzeggend is. Beelden en muziek die zoveel herinneringen oproepen. Het afscheid van en voor uw dierbare is een afscheid in uw stijl. Niet omdat het zo hoort, maar omdat het bij u en uw dierbare hoort.